Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky DBA VELIKONOCE

Jihočeský kraj - Na čtyři stovky řidičů se provinilo proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích. 

Jako každý rok, jsou velikonoční svátky řazeny z pohledu dopravní policie mezi velmi rizikové pro zvýšený provoz na všech typech komunikací. Proto vždy vyhlašuje Policejní prezidium České republiky dopravně bezpečnostní akci, kdy se do posíleného dohledu zapojí všechny základní útvary policie.

V Jihočeském kraji jsme od pátečního rána na pondělní půlnoci nasadili více než 250 strážců zákona, kdy za zmíněné období zastavili a zkontrolovali 2 237 motorových a nemotorových vozidel. Přitom bylo zjištěno spáchání 400 přestupků a 5 trestných činů.

Nejčastějším prohřeškem je klasicky porušení nejvyšší dovolené rychlosti v jízdě a to v 128 případech, následoval nevyhovující technický stav vozidel  - 119. Jízda po dálnici je povinně placená, na to však zřejmě zapomnělo 24 řidičů. Požití alkoholu jsme zjistili v 11 případech, kdy u 8 řidičů byl na místě zadržen řidičský průkaz.

V tomto týdnu probíhá preventivní akce pro všechny účastníky silničního provozu s ohledem na ty nejmladší a nejvíce zranitelné – děti – ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE. Myslete na jejich bezpečnost!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

3. dubna 2024

vytisknout  e-mailem