Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vražda ve stádiu pokusu

Jihočeský kraj - České Budějovice - Mladík nožem napadl dva policisty. 

Dnes krátce před polednem, byla do jedné malé obce, nedaleko obce Olešník na Českobudějovicku, vyslána dvoučlenná hlídka policistů obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou, na zákrok do rodinného domu, kde mladík napadal další osoby. Když mladík uviděl policisty, tak veškerý atak nasměroval proti nim a k zesílení svého jednání použil dřevěnou tyč. V době zákroku, když se policisté snažili muže zpacifikovat, sáhl po noži a zranil oba zasahující policisty. Policista, ač utrpěl těžké zranění, za pomocí ostatních osob, mladíka znehybnil a informoval operační středisko. Na místo byly vyslány další hlídky, které byly k dispozici a také zdravotnická záchranná služba. Lékaři policisty prvotně ošetřili a poté je převezli do nemocnice, kde se oba podrobili operaci.

Další hlídky agresora zadržely a následně ho převezly k ošetření a dalším úkonům. Po ošetření byl umístěn do policiejní cely.

Na místo činu se dostavila výjezdová skupina Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, vyšetřovatel ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy, ve stádiu pokusu.

Zdravotní stav jednoho z policistů je po operaci stabilizován. Druhý z hlídky stále bojuje s veškerou pomocí lékařů o život.

 

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

18. prosince 2016

vytisknout  e-mailem