Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Těžké zranění motorkáře

J.Hradec – Po střetu zraněného řidička chtěla odtáhnout z vozovky, avšak řidič mu přejel nohu. 

Těžké zranění motorkáře a svým způsobem i „ kuriózní“ dopravní nehodu vyšetřují od včerejšího brzkého rána  jindřichohradečtí kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty z města nad Vajgarem.

Řidička jedoucí v osobním  vozidle Škoda Octávia, vjíždějící na hlavní silnici č. 153, II. třídy z vedlejší silnice (místní komunikace do obce Lutové) nedala přednost motorkáři  jedoucí po této hlavní silnici ze směru od obce Hamr na Majdalenu a vjela na tuto hlavní silnici, kde se střetla pravou přední částí svého vozidla s motorkářem jedoucím na motocyklu Kawasaki Versys. Muž  po střetu spadl z motorky a skončil na protější krajnici, ležel kolmo k hlavní silnici, s nohama směřujícíma do vozovky. Řidička se motorkáře snažila odtáhnout mimo vozovku, což se jí však nepodařilo.

Po  několika minutách  pravou nohu motorkáře přejelo vozidlo Citroen, jedoucí od obce Majdalena po hlavní silnici ve svém pruhu, řízené řidičem, který motorkáře ležícího na vozovce vlivem povětrnostním podmínek, kdy byla tma a silně pršelo, včas nezahlédl. Takto bylo řidičem dodávky motorkáři způsobeno pravděpodobně těžké zranění pravé nohy, se kterým byl převezen do nemocnice Č. Budějovice, kde se podrobil operaci a čeká jej dosud nezjištěná doba léčení.  Kriminalisté se případem intenzivně zabývají.  Zjišťují míru zavinění jednotlivých řidičů obou automobilů, vzhledem  k těžké újmě na zdraví motorkáře.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

15. července 2021

Odkazy do noveho okna

Těžké zranění motorkáře

Těžké zranění motorkáře 

Detailní náhled

Těžké zranění motorkáře

Těžké zranění motorkáře 

Detailní náhled

Těžké zranění motorkáře

Těžké zranění motorkáře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem