Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Součinnostní dopravní akce

Jihočeský kraj - Chotoviny - Policisté, celníci, hasiči a příslušníci Ministerstva dopravy se zaměřili na nákladní vozidla. 

Včera proběhla v rámci celorepublikové mezirezortní součinnostní akce Policie České republiky, Generálního ředitelství cel, Hasičského záchranného sboru a Centra služeb pro silniční dopravu, zaměřená na silniční přepravu nebezpečných věcí dle dohody ADR, kdy se v Jihočeském kraji zaměřili policisté a další složky, na dálnici D3 u Dálničního oddělení Chotoviny.

Od ranních hodin zastavili a zkontrolovali 14 nákladních vozidel, kdy se jednalo o deset českých a čtyři zahraniční vozidla. Samotná kontrola byla zaměřena nejen na přepravovaný materiál, ale i na potřebné doklady povinné k řízení a přepravě materiálu.  Samotná kontrola trvá v řádech desítek minut, kdy nejen dopravní policisté provedou kontrolu vozidla, ale jejich kolegové z Odboru cizinecké policie se zaměřili na osoby v pátrání v rámci Schengenského prostoru. Poté najeli na váhy příslušníků Centra služeb pro silniční dopravu, hasiči zkontrolovali vozidlo, zda je vybaveno hasebním přístrojem a naposled řešili celníci ekonomické záležitosti - jízda po dálnici, mýtné brány apod.

Byly zjištěny 4 závady dle sociálních předpisů, kdy řidiči porušili plánovanou přestávku a 4 závady ohledně přepravovaného nákladu.

Obdobné akce budou pokračovat i v dalších měsících.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

16. května 2018

vytisknout  e-mailem