Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Rallye Rejvíz 2017

Jihočeský kraj - České Budějovice - Policisté z OHS a PEO České Budějovice úspěšně reprezentovali jihočeskou policii. 

Koncem letošního května, ve dnech 24. – 27., se v obci Kouty nad Desnou uskutečnilo součinnostní cvičení policejních hlídek a posádek urgentní zdravotnické pomoci s mezinárodní účastí Rallye Rejvíz 2017. Společným klíčovým tématem byly tři modelové situace, při kterých policisté prvosledových hlídek plnili úkoly při zákroku na nebezpečného pachatele. Při jednotlivých „modelovkách“ byla instruktory výcviku nastavena maximální možná realističnost konkrétních situací, identifikace a eliminace agresivní osoby v rámci páchání domácího násilí a okamžitá součinnost s posádkou Zdravotnické záchranné služby.

Za jihočeské policisty se cvičení zúčastnili policisté z oddělení hlídkové služby České Budějovice a pohotovostní oddělení a eskort, ze stejného města, pprap. Barabáš, nstržm. Šíma, pprap. Michal Nosek a pprap. Zdeněk Jáger. Během čtyř dnů si vyzkoušeli taktiku i techniku zákroku proti pachateli, který na hlídky útočil nožem a vyjednávání. Z takřka 30 dvoučlenných hlídek se „naši policisté“ umístili na 7. a 8. místě, což se dá díky náročnosti výcviku počítat za velmi dobré pozice.

Kolegové se akce zúčastnili již podruhé, kdy před dvěma lety se jednalo o zákrok proti šílenému střelci, v odezvě na útok v Uherském Brodu z roku 2015. Tehdy získali 2. a 3. místo z přibližně stejného počtu soutěžících.

Policisté se během své služby setkávají s agresivitou i v krajském městě, kde je velká koncentrace osob různých nálad a rozpoložení, kteří mnohdy pod vlivem návykových látek jednají nečekaně. Proto je třeba být na tyto eventuality vždy dobře připraven.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. července 2017

Odkazy do noveho okna

Prvosledové hlídky I.

Prvosledové hlídky I. 

Detailní náhled

Prvosledové hlídky II.

Prvosledové hlídky II. 

Detailní náhled

Prvosledové hlídky III.

Prvosledové hlídky III. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem