Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Preventivní vlak

Jihočeský kraj - Více jak 1 360 osob navštívilo akce Českých drah a Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. 

Dva týdny putoval Jihočeským krajem Preventivní vlak Českých drah, který od 18. dubna nejprve zavítal do Českých Budějovic. Zde dva dny na vedlejší koleji u vlakového nádraží, představil žákům základních a středních škol nebezpečí na železnici, pokud se osoby nechovají opatrně kolem kolejí a v nádražích. Dětem byl v kinovlaku promítnut film, pod názvem TO NEDÁŠ, kde přímo v pěti příbězích byly představeny situace podle skutečností, při kterých nezletilci a mladiství přišli k újmě na zdraví. Specifikou filmu je to, že jej natáčeli studenti filmové školy.

Dále pokračovala prohlídka techniky hasičů Správy dopravní železniční cesty, jejichž náplní jsou jakékoli zásahy na železnici a v těsné blízkosti. Tito záchranáři svým nasazením odvrátili různá nebezpečí a svým rychlým zásahem snížili následky na životech a majetku. Při prohlídce se děti seznámily nejenom s technikou, ale i prováděním umělého dýchání a nepřímé srdeční masáže. K tomu jim sloužila cvičná plastová figurína, kterou z dřívějších dob známe pod názvem Andula.

Posledním místem návštěvy byl konferenční vůz, kterou měl na starosti preventista Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a vyšetřovatel mimořádných události Správy dopravní železniční cesty. Během přednášky, formou prezentací, byla dětem připomenuta jednotlivá úskalí nebezpečného chování, skutečné události řešené v rámci Jihozápadní dráhy a oživení zásad předvídání, co se může stát.

Za dva týdny vlaková souprava s osádkou navštívila zmiňované krajské město, poté se přesunula do Strakonic. V následujícím týdnu byla městy zastávek Jindřichův Hradec a Tábor. Během uvedeného termínu navštívilo Preventivní vlak více jak 1360 osob. Akce se shledala s velkým zájmem.

Po svátečním pondělí se akce přesouvá do Středočeského kraje.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

30. dubna 2017

Odkazy do noveho okna

Preventivní vlak I.

Preventivní vlak I. 

Detailní náhled

Preventivní vlak II.

Preventivní vlak II. 

Detailní náhled

Preventivní vlak III.

Preventivní vlak III. 

Detailní náhled

Preventivní vlak IV.

Preventivní vlak IV. 

Detailní náhled

Preventivní vlak V.

Preventivní vlak V. 

Detailní náhled

Preventivní vlak VI.

Preventivní vlak VI. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem