Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na vykutálené řemeslníky

Tábor – Cenu za vykonanou práci je potřeba dohodnout předem. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Senioři jsou skupinou obyvatel, která je nejčastějším terčem nepoctivců a zlodějů. Podvodníci využívají různých záminek a lstí k získání peněz. Většinou se snaží vniknout do bytu či domu oběti, a pokud se jim nepodaří vylákat peníze přímo, ovládají mnoho způsobů, jak staršího důvěřivého člověka okrást.
V poslední době se množí případy, kdy u domu zastaví vozidlo cizí poznávací značky s mužskou osádkou, které má na korbě či střeše klempířský materiál. Dle svědků se jedná zpravidla o tři muže tmavší pleti, kteří nabízí opravu okapů. Pohyb těchto „řemeslníků“ byl zaznamenán i na Táborsku. Snaží se zejména starším osobám všemožně vnutit na pozemek, kde sice provedou slibované řemeslné práce, ale po jejich dokončení požadují nepřiměřeně vysoké finanční částky, které jsou zpravidla majitelé nemovitostí nuceni pod nátlakem zaplatit.
Policisté upozorňují na fakt, že je důležité sjednat cenu vždy předem a nejlépe písemně. Při pochybách o serióznosti člověka, který se snažil dostat do domu, bytu či na pozemek, je dobré si zapsat datum a čas návštěvy, dále pak základní údaje k popisu osoby – pohlaví, věk, výška, barva vlasů, očí, co měl na sobě, zvláštní znamení apod. Při jakémkoli podezření, že by se mohlo jednat o podvodné jednání, nepouštět nikoho na svůj pozemek a okamžitě kontaktovat policisty na lince tísňového volání č. 158.
 
prap. Bc. Lenka Kozoňová taorpcr@mvcr.cz
2. září 2010

vytisknout  e-mailem