Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nadýchal přes 3 promile

J.Hradec – Dačice- Způsobil dopravní nehodu od které odjel, poté narazil do zdi u domu. 

Dne 15. února 2020 v 06:30 hodin jel podezřelý řidič s nákladním automobilem Škoda  Pickup ulicí Hradecká v Dačicích ve směru od centra na J.Hradec, kdy při projíždění levotočivé zatáčky u rybníku Vražda pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a s vozidlem dostal na mokrém povrchu vozovky smyk, ve kterém se s vozidlem otočil do protisměru, kde levým bokem vozidla narazil do ocelového svodidla, které poškodil. Poté, aniž by dodržel zákonná ustanovení, z místa dopravní nehody odjel, nehodu neoznámil a pokračoval v jízdě dál směrem do centra Dačic, kde na křižovatce ulice Komenského a místní komunikace ulice Vlašská čelně narazil do kamenné zdi u domu.  Řidič  byl následně po příjezdu hlídky dáckých policistů na místě dopravní nehody vyzván k provedení dechové zkoušky přístrojem Dräger. Při první dechové zkoušce řidič nadýchal přes 3 promile alkoholu. Při druhé dechové zkoušce pak nejméně 2,40 promile. Třetí dechová  zkouška prokázala přes 2,70 promile alkoholu v dechu řidiče. Tento s naměřenými hodnotami souhlasil, avšak lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu po výzvě a poučení dačických policistů odmítl. Řidiči byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče se kterým byl z místa převezen vozidlem ZZS do nemocnice J. Hradec. Na vozidle Škoda Pickup vznikla hmotná škoda ve výši nejméně 5 000 korun, stejně jako na ocelovém svodidle.  Na kamenné zdi vznikla hmotná škoda ve výši nejméně 10 000 korun. Na vozidle Škoda Pickup a jeho všech kolech byly použity pneumatiky s letním vzorkem s hloubkou dezénu v normě a s rozdílnými rozměry pneumatik na přední a zadní nápravě. Po provedené prohlídce policisté též řidiči zadrželi  osvědčení o registraci vozidla.

Dopravní nehodu a přečin ohrožení pod vlivem návykové látky převzali jindřichohradečtí dopravní policisté. Včerejšího dne 2. dubna převzal řidič, jenž se „ notně posilnil“ alkoholem před jízdou sdělení podezření. Nyní je dopravními policisty  trestně  stíhán v režimu zkráceného přípravného řízení.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

3.dubna 2020

 

vytisknout  e-mailem