Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na Písecku operovali kriminalisté a zásahová jednotka

Jihočeský kraj - Kriminalisté zadrželi další podezřelé osoby dopouštějící se rozsáhlé majetkové trestné činnosti v celém kraji. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V loňském roce jsme informovali veřejnost o skvělé práci jihočeských kriminalistů, kterým se podařilo odhalit pachatele sériové trestné činnosti (viz článek http://www.policie.cz/clanek/jihocesti-kriminaliste-odhalili-pachatele-seriove-trestne-cinnosti.aspx).

Případ má však své pokračování. Kriminalisté sice obvinili tři muže a jednu ženu z několika trestných činů, zároveň ale pokračovali v důkladném a pečlivém prověřování nových skutečností. Výsledkem jejich snažení je dopadení dalších pachatelů. Proti čtyřem z nich ve středu zahájili trestní stíhání.  Na zadržení pachatelů se podílela i zásahová jednotka jihočeské policie. Kriminalisté také po zadržení osob provedli na Písecku domovní prohlídky.

Čtveřice obviněných mužů z Jižních Čech (38, 35, 29, 34 let) provedla během loňského roku na okresech České Budějovice, Český Krumlov a Písek  téměř deset vloupání do nejrůznějších objektů. Odtud pak odcizili vozidla, motocykly, elektrické nářadí, obytný přívěs, platební karty a také finanční hotovost. Svou protiprávní činností napáchali škodu za více než 660 000 korun. Kriminalisté vznesli obvinění z těchto tresných činů: krádež, poškozování cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí do vazby na dva z těchto obviněných mužů. Dnes v odpoledních hodinách bude o návrhu rozhodovat soud.

por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz

28. ledna 2011

vytisknout  e-mailem