Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeská dopravně bezpečnostní akce

Jižní Čechy - Dopravního přestupku se dopustil každý šestý řidič. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Dechová zkouškaDechová zkouška

"Dnes je vás všude jako much", začal svůj dialog s dopravním policistou jeden z kontrolovaných řidičů středního věku. A měl pravdu. Na území Jihočeského kraje si v průběhu páteční noci přes 70 policistů z dopravní i pořádkové služby "posvítilo" na neukázněné řidiče.

Jihočeští policisté, kteří svoji pozornost zaměřili především na požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před jízdou, kontrolu technického stavu vozidla se zaměřením na osvětlení vozidel a na osoby, které nevlastní řidičské oprávnění nebo jsou v pátrání, v průběhu noční akce zkontrolovali přes 300 motorových vozidel. Policisté zaznamenali zhruba 50 dopravních přestupků, za které uložili 31 blokovou pokutu. Dopravního přestupku se tedy dopustil každý šestý řidič. Celkem dvanáct neukázněných řidičů usedlo za volant po požití alkoholu, v jednom případě u řidiče policisté zjistili požití návykové látky. Při dopravní akci se policistům podařilo vypátrat dvě hledané osoby.

Dopravně bezpečnostní akcí reagovali policisté v rámci působnosti jihočeského policejního ředitelství na neutěšenou situaci v dopravě. Z dosavadních zkušeností policistů totiž vyplývá, že řidiči se závažných přestupků dopouštějí především o víkendech. Konkrétně se jedná o požití alkoholu před jízdou a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
 
komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem