Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme svědky dopravní události

Tábor – Kolize autobusu MHD a osobního vozidla. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním servisem) 

Táborští dopravní policisté prošetřují dopravní událost, ke které došlo okolo půl druhé hodiny odpolední ve čtvrtek dne 13. prosince 2014 na Budějovické ulici v Táboře. Autobus MHD tovární značky Solaris Urbino, jedoucí na lince číslo 10 ve směru od náměstí Františka Křižíka, se v prostoru před křižovatkou s ulicí Havlíčkova dostal do kolize s osobním vozidlem bílé či stříbrné barvy, zřejmě tovární značky Škoda Octavia či VW Passat, které zde přejíždělo z levého do pravého jízdního pruhu. Aby řidič autobusu zabránil možnému střetu, prudce zabrzdil, čímž došlo k pádu a následnému zranění jedné z cestujících. Ke střetu vozidel tak nedošlo a řidič osobního automobilu pokračoval v jízdě.   
V zájmu objektivního posouzení všech skutečností této události tímto vyzýváme řidiče výše uvedeného osobního vozidla, aby se spojil s táborskými dopravními policisty a podal ve věci své vysvětlení. Učinit tak může nejlépe po telefonním předjednání na policejní telefonní lince číslo 974 238 250, případně 974 238 251, a to na služebně dopravních policistů v budově Dálničního oddělení PČR Chotoviny (exit na 70. km dálnice D3), případně na jiné služebně dle domluvy.
Zároveň žádáme každého, kdo byl svědkem této události a mohl by k průběhu kolize, a zejména pak k ustanovení totožnosti řidiče osobního vozidla, přispět jakoukoliv další důvodnou informací, aby ji předal táborským dopravním policistům na výše uvedených kontaktech. Děkujeme.      
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
4. ledna 2015 
 
 

vytisknout  e-mailem