Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Festival Michala Tučného

Strakonice – Hoštice u Volyně – Návštěvníci, dbejte, prosím, pokynů přítomných policistů a pořadatelů. (Hlasová schránka 974 237 116) 

O víkendu proběhne 13. ročník festivalu Stodola Michala Tučného, který se tradičně koná v Hošticích u Volyně. Akce se každý rok účastní stovky příznivců Michala Tučného ze všech koutů republiky. 
 
Policisté předpokládají zvýšený počet vozidel a osob, proto upozorňují obyvatele vesnice, ale také návštěvníky této akce, aby byli ohleduplní, dbali pokynů pořadatelů a přítomných policejních hlídek. V průběhu festivalu se budou v Hošticích u Volyně pohybovat policisté nejen v uniformách, ale i v civilním oděvu.  Zaměří se nejen na bezpečnost a plynulost  silničního provozu, ale budou také dohlížet a předcházet možné trestné činnosti.
 
Návštěvníci by měli mít na paměti základní pravidla, aby předešli nepříjemnostem spojených s okradením, vykradením zaparkovaného vozidla, případně odcizením věcí ze stanu. Kulturní akce navštěvují také zkušení zlodějíčci, kterým nahrává právě vyšší koncentrace osob. Využijí příležitosti a obohatí se na úkor jiných. Kapsáři v tlačenici prohlédnou kapsy, batohy, tašky procházejících lidí, aniž by krádež někdo zaregistroval.
 
Rovněž je třeba pamatovat na zaparkovaná vozidla. Ve chvíli, kdy svůj vůz návštěvníci na vyhrazených místech zaparkují, je nutné před odchodem zkontrolovat uzamčení, uzavření oken, střešního okna a uvnitř vozidla neponechávat odložené věci, byť by se jednalo pro majitele o věci bezcenné. I prázdná taška může pachatele přimět k vloupání do vozidla a způsobit tak majiteli škodu několikanásobně vyšší na poškození vozidla než na samotné odcizené věci.
 
Někteří na festival přijíždějí již v pátek a přes víkend nocují ve stanech na přilehlé louce. I tito návštěvníci by měli mít na paměti, že věci ponechané ve stanu mohou během několika minut změnit svého majitele.
 
Proto chtějí-li mít návštěvníci na festival Michala Tučného jen samé příjemné vzpomínky a nestrávit čas na policii s oznámením o krádeži, je nutné si věci hlídat, nikde je neodkládat a nedat tak zlodějům žádnou šanci!!!
 
Přítomní policisté se budou pohybovat v místě konání a jeho blízkém okolí, budou připraveni řešit vzniklé problémy a budou zde především pro občany. Proto v případě pomoci se mohou občané na policisty s důvěrou obrátit.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
18. srpna 2010

vytisknout  e-mailem