Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost za uplynulý měsíc

Jižní Čechy - V průběhu měsíce října zaznamenaly policejní statistiky na území Jihočeského kraje 297 dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V průběhu měsíce října způsobili řidiči na území Jihočeského kraje celkem 297 dopravních nehod. Na silnicích zemřelo sedm lidí, 12 osob bylo zraněno těžce a 160 osob se léčilo z lehkého zranění. Způsobená škoda přesáhla částku 21 miliónů korun. V průběhu desátého měsíce  se vydali 32 neukáznění řidiči na cestu i přesto, že před jízdou požili alkohol. Požití alkoholu před jízdou zůstává stále velkým problémem. K nejčastějším příčinám uvedeného počtu dopravních nehod i nadále patří nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě.

Nejvyšší počet dopravních nehod zaznamenali policisté na Českobudějovicku (97), Českokrumlovsku (39) a Jindřichohradecku (38). Naopak nejméně nehod v měsíci říjnu způsobili řidiči na Prachaticku (27) a Strakonicku i Táborsku (31).

Pro názornost uvádím, že za uplynulý měsíc na území naší republiky způsobili řidiči bezmála 7 tisíc dopravních nehod, při kterých vyhaslo 97 lidských životů. V porovnání s ostatními kraji zaznamenaly policejní statistiky na území našeho regionu nejnižší počet dopravních nehod.

komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem