Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda s tragickými následky

Jihočeský kraj - Mladý spolujezdec zemřel, další tři mladí muži jsou v péči lékařů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Tragicky skončila včera kolem půl deváté večer, jízda mladé posádky vozidla značky Peugeot 306, miřící z obce Řečice směr Dačice na Jindřichohradecku. Devatenáctiletý řidič, zřejmě vlivem rychlosti, nezvládl řízení a s vozidlem narazil do stromu. Vozidlo pak následně spadlo do rybníka. Jeden ze spolucestujících na místě zemřel. Řidič a další dva mladí lidé byli transportováni k ošetření do nemocnice. Všechny složky Integrovaného záchranného systému pracovaly na místě několik hodin. Případ převzali jindřichohradečtí kriminalisté, kteří budou zjišťovat okolnosti této tragické dopravní nehody. Přítomnost alkoholu byla u řidiče na místě vyloučena dechovou zkouškou.

Včera tak v našem kraji vyhasly hned dva lidské životy. Velmi smutným údajem tak je číslo 21, tolik obětí totiž už mají letošní dopravní nehody na našich jihočeských silnicích.

Dopravní nehodovost může ovlivnit každý z nás zejména svým chováním. Apelujeme na všechny účastníky provozu na našich silnicích, aby striktně dodržovali pravidla a předpisy související s provozem na našich silnicích. Dbali opatrnosti a obezřetnosti vůči ostatním, nepřeceňovali své síly a schopnosti, zbytečně nehazardovali s životy svými a zejména jiných.

S blížícím se prvním prázdninovým víkendem se mnoho z Vás chystá na cesty, provoz na našich silnicích bude zřejmě daleko frekventovanější než obvykle, dbejte tedy hlavně na bezpečnost Vaši a všech dalších účastníků provozu.

1 DNJH.JPG
 

3 dnjh2.JPG

2 DNJH1.JPG

por. Bc. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

28. června 2017

vytisknout  e-mailem