Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jezdíme s úsměvem

Jižní Čechy - V pondělí startuje preventivní akce i na jihu Čech. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V pondělí 5. října 2009 startuje na jihu Čech celorepubliková dopravně preventivní akce s názvem „Jezdíme s úsměvem“.
Projekt, který již od roku 2005 realizuje Policie ČR za podpory České pojišťovny, a. s. slavnostně v Českých Budějovicích zahájí jeden z legendárních českých hokejistů, slavný reprezentant 70. let, který působil v NHL, několikrát se účastnil nejenom Mistrovství světa, ale i dvou olympiád a Kanadského poháru - pan Jaroslav Pouzar.
Základem dopravně preventivního projektu je dopravní akce, při které se na hodnocení chování řidičů podílejí i děti z vybraných základních škol. Řidiči pak za své chování v silničním provozu dostanou od školáků obrázek buď usměvavého nebo zamračeného autíčka. Děti přistupují jak k přípravě, tak i k průběhu akce velice zodpovědně. Namalují vždy mnoho krásných a nápaditých výkresů a pro řidiče si každoročně připravují i milou ústní pochvalu, ale i nutné důrazné pokárání. Slyšet z úst malého školáčka, že jezdíte nebezpečně a ohrožujete ostatní účastníky silničního provozu bezesporu není příjemné.
Preventivní projekt bude v pondělí v 10:00 zahájen se žáky českobudějovické základní školy v ulici Milady Horákové u prodejny automobilů a bude pokračovat až do 23. října 2009 na dalších stanovištích v rámci celého Jihočeského kraje.
Hlavním cílem preventivního projektu je přispět k řešení problému dodržování rychlostních limitů a zvýšení bezpečnosti na našich silnicích. Věříme, že si řidiči dobře zapamatují jak pochvalná, tak především káravá slova našich malých kamarádů, abychom se na vozovkách mohli setkávat jen se samými ukázněnými a slušnými řidiči.

komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem