Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeští policisté řešili, během týdenní dopravně bezpečnostní akce, necelé tři stovky přestupků.  

Od úterý do neděle minulého týdne, proběhla i v Jihočeském kraji celostátní dopravně bezpečnostní akce TISPOL, zaměřená především na řidiče autobusů, nákladních vozidel, technický stav vozidel, dodržování předepsaných přestávek. Také ostatní porušení zákona jako například rychlou jízdu či alkohol za volantem, sledovalo celkem padesát, do akce zapojených policistů a dva pracovníci celní správy.

Policisté sledovali celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu, předepsané doklady, přestupky na železničních přejezdech i přestupky chodců a cyklistů. V rámci akce se také zaměřili na pátrání po osobách a odcizených věcech.

Během akce policisté zkontrolovali přes 600 motorových vozidel. Zjistili více jak 250 přestupků a jeden trestný čin. Mimo 18 přestupků oznámených správnímu orgánů, všechny ostatní, policisté vyřešili v rámci blokového řízení. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u bezmála 60 vozidel. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zaregistrováno v 40 případech. U čtveřice řidičů byl zjištěn alkohol. Řidičům pod vlivem alkoholu policisté zadrželi řidičské průkazy. V padesáti případech řidiči překročili povolenou rychlost. Policisté řešili i dva přestupky chodců a jednoho neukázněného cyklistu. Čtyři řidiči nepředložili předepsané doklady k pojištění vozidla. V 5 případech zjistili policisté nedodržení bezpečnostní přestávky.


Přestože v Jihočeském kraji proběhla uvedená dopravně bezpečnostní akce, za uplynulý týden jihočeská policie registruje celkem 57 hlášených dopravních nehod. Při nehodách zemřel jeden člověk, jedna osoba byla těžce zraněna a 32 osob bylo zraněno lehce. V osmi případech sehrál při dopravní nehodě svoji roli alkohol. Léto je v plném proudu, pohyb vozidel a ostatních účastníků silničního provozu vrcholí, jezděme proto tak, aby pro nás bylo zajímavé i léto příští. .
 

vytisknout  e-mailem