Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj v bundě záchranáře

Policisté dopadli muže, který v průběhu noci „udělal“ dvě vozidla, jedno z nich byla i sanitka záchranné služby. 

Policisté z místního oddělení Nové Město dopadli muže, který se v průběhu noci z 10. na 11. září vloupal do dvou vozidel v Praze a odcizil z nich věci v částce přesahující patnáct tisíc korun. Jedno z napadených vozidel byla dokonce i sanitka Rychlé záchranné služby hl. m. Praha, ze které odcizil krom jiného i služební bundu se služebním číslem. Poté, co záchranáři vloupání oznámili, začaly hlídky propátrávat blízké i široké okolí. Dvě hodiny po činu si jedna z hlídek všimla muže, který se promenádoval v okolí zastávek na I. P. Pavlova v bundě záchranáře. Ten zprvu zapíral a k vloupání se neznal, dokonce hlídce ukázal i místo, kde bundu našel. Nakonec se k činu doznal, což následně potvrdily i kamerové záznamy.

Zajištěný byl následně předveden na policejní služebnu, kde se při výslechu doznal i k vloupání do dalšího vozidla ten samý den a také do BMW o dva dny dříve. Policisté muže dále prověřují v souvislosti s dalšími krádežemi na hotelích.

Podezřelého, který je ve vazbě, od těchto činů neodradil ani fakt, že byl koncem července za obdobné skutky pravomocně odsouzen Obvodním soudem pro Praha 4.

por. Mgr. Jan Rybanský - 17. září 2021

vytisknout  e-mailem