Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržen přímo při činu

Pražští policisté zadrželi podezřelého přímo při činu. Jednalo se o recidivistu, který byl již pětkrát ve výkonu trestu odnětí svobody. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v sobotu krátce před pátou hodinou ranní do pražského Žižkova, kde se měl někdo vloupat do kosmetického  salónu. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že vstupní dveře jsou vypáčené. „Péjáci“ pojali podezření, že by se uvnitř mohl nacházet pachatel a proto si z taktických důvodů zavolali na místo cestou operačního důstojníka posily. V momentě, když společně vešli dovnitř, uslyšeli za zástěnou zvuk. Následně za ní nalezli podezřelého, kterého za užití donucovacích prostředků zadrželi. Ten se jim přiznal, že se nachází v tíživé životní situaci a v batohu má věci, které odcizil v dotyčném salónu. Lustrací policisté zjistili, že se jedná o několikrát soudně trestaného recidivistu, který si už pětkrát odpykával trest ve vězení.

Vzhledem k těmto skutečnostem je čtyřiatřicetiletý muž obviněný ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 18. 1. 2022

vytisknout  e-mailem