Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vykradené vozidlo

V neděli dne 8. listopadu krátce před pátou hodinou ranní zadržela hlídka policistů z Pohotovostní motorizované jednotky muže podezřelého z vloupání do osobního motorového vozidla Citroën Berlingo. 

Muže kontaktovali policisté na Náměstí Bratří Synků v Praze 4 v okamžiku, kdy v rukou přenášel kufry s nářadím. Po spatření hlídky začal být silně nervózní. Nepředložil žádné osobní doklady a nebyl tak schopen na místě hodnověrně prokázat svoji totožnost. Hlídce tvrdil, že kufry nalezl u zaparkovaného vozidla, ke kterému ji dovedl. Policisté zjistili, že do vozidla vnikla nezjištěným způsobem nepovolaná osoba. Z interiéru zmizely kufry s nářadím a také bylo vypáčeno autorádio. Majiteli vozu tak vznikla škoda přesahující padesát tisíc korun.
 
Vzhledem k tomu, že policisté u tohoto devětadvacetiletého muže z českobudějovicka nalezli nejen odcizené nářadí, ale i autorádio, zadrželi jej a předvedli na služebnu. Tam s ním byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení, v rámci kterého mu bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže vloupáním. Vzhledem k tomu, že muž se majetkové trestné činnosti dopustil v minulosti již několikrát, hrozí mu až tři roky za mřížemi. Do rozhodnutí soudu byl ale propuštěn na svobodu.

kpt. Bc. Eva Miklíková  10.11.2009

vytisknout  e-mailem