Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do padesáti vozidel

Kriminalisté zadrželi tři muže, kteří se vloupali do více než padesáti vozidel a způsobili škodu skoro jeden a půl milionu korun. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu z osmého oddělení po několikaměsíční práci na objasnění série vloupání do vozidel převážně v oblasti Měcholup, Jižního Města a Vršovic dopadli a obvinili tři muže ve věku 28, 29 a 34 let. Kriminalisté muže stíhají za celkem 53 vloupání do vozidel se škodou skoro jeden a půl milionu korun.  Dva muži se buďto společně nebo i samostatně vloupávali převážně do vozidel Škoda a Volkswagen, které pak vykrádali. Z vozidel brali především airbagy  včetně volantu, ale nepohrdli ani světlomety. Této trestné činnosti se dopouštěli především na Jižním Městě.  Třetí z mužů se na žádné konkrétní značky automobilů nespecializoval a vykrádal ta, ve kterých lidi nechali viditelně položené věci. Jednou to bylo 14 elektrických kartáčků na zuby, jindy fotoaparát, bunda, nářadí nebo navigace. Revírem tohoto nenechavce byly Vršovice.

Dva muže, kteří kradli společně,  kriminalisté stíhají za trestné činy krádež a poškození cizí věci. Vzhledem k výši způsobené škody jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Stíhání je vedeno vazebně, jelikož je soud na podnět kriminalistů vzal do vazby. Muži se k trestné činnosti doznali a jeden z nich byl již v minulosti za vloupání do vozidel trestaný. Třetí muž je stíhán za stejné trestné činy, nicméně stíhání je vedeno na svobodě.

Kriminalisté nyní čekají na vyhodnocení stop zajištěných z několika dalších případů vloupání do vozidel a není vyloučeno, že se jejich počet i způsobená škoda, kterou mají muži na svědomí, ještě zvýší. Kriminalisté zároveň zjišťují, kde kradené věci skončili.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 6. 2018

Odkazy do noveho okna

1 Odcizený airbag

1 Odcizený airbag 

Detailní náhled

2 Odcizený volant s airbagem

2 Odcizený volant s airbagem 

Detailní náhled

3 Vloupání do vozidla

3 Vloupání do vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem