Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Víkendová bezpečnostní opatření

V průběhu nadcházejícího víkendu se na území metropole uskuteční celá řada kulturních, společenských a sportovních akcí. Téměř na všech bude dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek pražská policie. 

Z pohledu pražské policie stojí za zmínku především dvě akce, které se uskuteční v sobotu v deváté a desáté pražské části.

Prvním kulturním podnikem je koncert Robbieho Williamse, který začne zítra ve dvacet hodin u výstaviště v Letňanech. Na tomto koncertu pořadatelé očekávají nemalé množství návštěvníků, což musí jednoznačně respektovat i pražská policie. A proto jsme k zajištění klidu a veřejného pořádku připravili odpovídající bezpečnostní opatření, které jsme ale na základě současného dění samozřejmě „zpřísnili“.

V souvislosti se zmiňovaným koncertem je na místě upozornit návštěvníky na některá možná úskalí, se kterými by se mohli setkat při příchodu či příjezdu. Hlavním takovým je dopravní dostupnost koncertní plochy v Letňanech. Zde je na místě připomenout, že na řadě přilehlých komunikací probíhají stavební práce, pro které je zde silniční doprava poměrně zásadně omezena. Proto apelujeme na návštěvníky koncertu, aby k příjezdu do Letňan raději využili dopravu hromadnou, která bude pro tento účel znatelně posílena.

Také prosíme, aby návštěvníci vyrazili na koncert s dostatečným časovým předstihem a předešli tak případnému čekání v dlouhých frontách, které se dají u vstupu na koncertní plochu očekávat.

V neposlední řadě prosíme spoluobčany o pomoc a spolupráci. Pokud by jste si při příchodu na koncert, nebo v jeho průběhu, všimli jakékoli anomálie či nestandardnosti, neváhejte a informujte nás prosím o takové skutečnosti na linku tísňového volání 158.

Další bezpečnostní opatření budou policisté pražské policie provádět v rámci fotbalového utkání mezi celky Bohemians Praha 1905 a SK Slávia Praha, které týmy odehrají na stadionu v Ďolíčku.

V souvislosti s tímto sportovním podnikem prosíme občany, především Vršovic, aby respektovali skutečnost, že na Bohemku budou fanoušci hostujícího celku s největší pravděpodobností přicházet pochodem od svého domovského stadionu. Proto se především řidiči mohou v dané lokalitě setkat s dílčími omezeními plynulosti silniční dopravy, která se ale dopravní policisté budou snažit provádět v míře nezbytně nutné a na co nejkratší potřebnou dobu.

I tak je ale na místě poprosit spoluobčany, aby měli se všemi těmito úskalími pochopení a trpělivost, za což jim předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 18. 8. 2017

vytisknout  e-mailem