Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V pravý čas…

Ve večerních hodinách, pátého listopadu, zadrželi pražští policisté podezřelého muže při vloupání do objektu v Zenklově ulici. O pár minut později, v této ulici, se stejné hlídce z Místního oddělení P ČR Libeň podařilo zabránit dalším fyzickým útokům dvou osob, podezřelých ze spáchání trestného činu loupeže, na jednašedesátiletého muže. Jeden z podezřelých útočníků byl zadržen. 

Krátce před jednadvacátou hodinou opouštěl jednu z restaurací v Praze 8 pětačtyřicetiletý muž. V  silně podnapilém stavu se rozhodl, že se vloupá do řeznictví v Zenklově ulici. Objekt znal. V minulosti zde krátce brigádnicky pracoval, a proto věděl, že s prázdnou zcela jistě neodejde. O myšlenky neměl daleko k činu, za použití násilí vnikl do objektu a jal se jej prohledávat. Jeho počínání však upoutalo očité svědky události a ti přivolali na místo činu policisty. Tříčlenná policejní hlídka dorazila za několik minut a pachatele v objektu, i přes jeho aktivní odpor zadržela. Pětačtyřicetiletý muž způsobil majiteli provozovny škodu za více než šedesát tisíc korun. Přivlastnil si totiž jídelní poukázky (stravenky) v různých nominálních hodnotách a poškodil interiér provozovny. Podezřelý byl převezen na policejní služebnu, kde mu bylo později sděleno obvinění ze spáchání trestného činu krádeže a poškozování cizí věci.  
Jeden ze zakročujících policistů zůstal na místě činu a střežil napadený objekt před případnými dalšími nenechavci. Ještě téhož večera, krátce před půlnocí, policista spatřil tramvajovou soupravu číslo 24, která zastavila u nedaleké tramvajové zastávky. Situace jinak ničím neobvyklá, kdyby však policista o několik minut později nezaslechl ze zastávky křik a volání o pomoc. Policista okamžitě běžel na zastávku a po odjetí tramvajové soupravy spatřil dva muže v tmavém oblečení s kapucemi přetaženými přes hlavy, jak kopou do ležící postavy. Kopance směřovali především na trup a hlavu. Policista útočníky vyzval, aby zanechali protiprávního jednání a podezřelí, se po jeho výzvě dali na útěk. Policista je pronásledoval a asi po dvou stech metrech se mu podařilo jednoho z podezřelých zadržet. Poté na místo události přivolal záchrannou službu pro poškozeného a své kolegy. Kteří zadrženého převezli na policejní služebnu. Později bylo zjištěno, sedmadvacetiletý muž společně se svým známým napadl v tramvajové soupravě jednašedesátiletého muže, za použití hrubého násilí mu odcizili peněženku i s hotovostí a mobilní telefon, vše za osm a půl tisíce korun. Na tramvajové zastávce jej vystrčili z tramvajové soupravy a tam jej opětovně fyzicky napadali. V důsledku napadení musel být předán do péče lékařů. Vzhledem k tomu, že zadržený muž nebyl schopen právních úkonů, neboť dotyčný byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Podezřelý proto strávil tři dny na detoxikačním oddělení speciálního nemocničního zařízení a poté mu policejní komisař sdělil obvinění z trestného činu loupeže. Po spolupachateli policisté pátrají.    
kpt. Bc. Iva Knolová 10.11. 2009         

vytisknout  e-mailem