Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Třikrát a dost

Přesně tolikrát hodil muž po policistech lahev vína, čtvrtou již hodit nestihl, neboť byl za pomoci donucovacích prostředků zadržen. 

Taser.pngPolicisté z pohotovostní motorizované jednotky zasahovali v sobotu 15. září chvíli před sedmou hodinou ráno v kavárně v ulici Elišky Přemyslovny v Praze 5. Reagovali tak na telefonát oznamovatelky, která na linku 158 uvedla, že se do provozovny  vloupává nějaký muž. Policisté po příjezdu na místo našli poškozené dveře a rozhodli se vnitřek zkontrolovat, zdali se tam muž ještě nachází.  O tom, že je stále uvnitř, se přesvědčili hned na prahu vstupních dveří, když kolem nich proletěla lahev vína a rozbila se o stěnu. Policisté tak okamžitě muže vyzvali, aby svého jednání zanechal. Odpověď přišla záhy, respektive přiletěla, a to ve formě dalších dvou lahví vína hozených jejich směrem. Předpokládaný cíl nezasáhly  jen proto, že policisté útok předvídali a včas se skryli.

Muž následně utekl do jedné z místností, kde se zavřel a policistům i přes výzvy odmítl otevřít. Po násilném vstupu do místnosti nalezla hlídka podezřelého s další lahví vína připraveného k útoku. Udeřit však již nestihl, neboť byl zasažen hroty taseru jednoho z policistů a za pomoci hmatů a chvatů sveden k zemi, kde mu byla nasazena pouta.

Třicetiletý cizinec, který měl pozitivní test na kokain a amfetamin, byl následně zadržen a předveden na policejní služebnu k dalším úkonům

Celý případ je v současné době prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě, krádež a poškození cizí věci. V případě odsouzení hrozí muži až šestiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 19. září 2018

vytisknout  e-mailem