Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Stanovisko k informacím o navyšování platu pražských policistů

Ředitel pražské policejní správy se vyjádřil k otázce navyšování platů pražských policistů. 

Praha 22. října 2008
tisková zpráva
 
Stanovisko k informacím o navyšování platu pražských policistů
 
S ohledem na neustále se opakující mediální prezentaci zkreslených informací k otázce navyšování platů pražských policistů považuji za nutné reagovat a uvést vše na pravou míru.
 
Na zasedání bezpečnostní výboru zastupitelstva hl. města Prahy ze dne 20. 10. 2008, kterého jsem se zúčastnil společně s policejní prezidentem plk. Mgr. Oldřichem Martinů, jsem se mimo jiné zmínil také o tom, že s účinností od 1. 11. dojde u všech pražských policistů vykonávajících službu v přímém výkonu k navýšení zvláštního (rizikového) příplatku na 6.000 Kč. Již v druhém pololetí roku 2008 došlo u pražských policistů v přímém výkonu služby k diferenciovanému přiznání zvláštního příplatku ve výši 4.500, 5.200, 5.500 a 6.000 Kč. Uvedené navýšení příplatku k 1.11.2008 na 6.000 Kč pro všechny pražské policisty v přímém výkonu služby je tak dalším krokem ke zlepšování finančního ohodnocení policistů.
 
Navýšení tohoto příplatku vychází z „Motivačního programu“ zaměřeného na policisty vykonávající službu v Praze a části Středočeského kraje. Program byl představen v červenci tohoto roku jako reakce na výrazné personální podstavy a na ně navazující velkou míru pracovní zatíženosti policistů v uvedených regionech. Je tvořen 4 hlavními částmi (viz. tisková zpráva http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=99385&docType=ART). První část programu se věnuje zejména rekonstrukci policejních služeben a obnově vozového parku, tedy zlepšování pracovních podmínek. Ve druhé časti je řešeno plánování služeb. Třetí bod programu se věnuje otázce ubytování a ve čtvrtém bodu potom finanční motivaci policistů. Z finančních rezerv Policejního prezidia ČR byla pro potřeby Správy hl. města Prahy v rámci tohoto programu uvolněna částka 80 mil. korun.
 
plk. Mgr. Martin Červíček
ředitel Správy hl. města Prahy

vytisknout  e-mailem