Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Spadla klec

Kriminalisté z „pražské Palmovky“ zadrželi během pár hodin dva muže, kteří jsou podezřelí ze spáchání násilných trestných činů. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu specializující se na „loupežná přepadení“ ve spolupráci s pražskými policisty zadrželi v neděli 8. listopadu dva muže ve věku od dvaceti do dvaadvaceti let. Oba podezřelí se v sobotu 7. listopadu krátce po dvacáté hodině poblíž MHD Bohnice dopustili loupežného přepadení na dvou čtrnáctiletých chlapcích, které nejprve oba fyzicky napadli pěstmi a následně jednomu z nich odcizili skateboard. Hodinu poté v Lodžské ulici v Praze 8 odcizili ze zaparkovaného vozidla dvě kola. K převozu a útěku využili vozidlo svého kamaráda. Tomu přiložili pistoli k hlavě a vyhrožovali mu, že pokud je nesveze, tak uvidí, čeho všeho jsou schopni. Aby toho nebylo málo, tak starší z mužů odcizil v noci v ulici  Švábky v Praze 8 za použití originálních klíčů vozidlo Mini Cooper, kterým následně z místa odjel. Jak se podezřelý ke klíčům dostal, kriminalisté stále zjišťují.

V tu dobu však povedené dvojici již byli na stopě kriminalisté a v neděli 8. listopadu se jim podařilo staršího z nich zadržet přímo v odcizeném vozidle Mini Cooper na pražském Žižkově. Při prohlídce policisté nalezli plynovou pistoli, loveckou dýku s dvaceticentimetrovou čepelí a více než 5 gramů pervitinu. Pro mladšího z dvojice si kriminalisté přišli v pondělí nad ránem do jeho přechodného bydliště na pražském Proseku. Je nutno podotknout, že i přes nízký věk mají oba podezřelí za sebou pestrou kriminální minulost jak násilného, tak majetkového charakteru a dokonce i několik let strávených v českých věznicích. V době spáchání této trestné činnosti byli oba podmínečně odsouzení za předchozí trestnou činnost.

Oba muži jsou v současné chvíli obviněni ze spáchání trestných činů loupež, krádež, poškození cizí věci, vydírání a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedů. Pachatelům v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Uvedeného jednání se navíc obvinění dopustili v době, kdy je na území České republiky vyhlášen nouzový stav.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 19.11.2020

vytisknout  e-mailem