Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Slavnostní služební slib nováčků

Ve čtvrtek dopoledne se sešlo 32 policejních nováčků v Novoměstské radnici v Praze 2, aby slavnostně složili služební slib a započali tak svou profesní kariéru. 

Slavnostní služební slib zazněl v tradiční podobě:

„Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu služby budu nestranný a budu důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužiji svého služebního postavení. Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.“

Ceremoniálu se zúčastnili čelní představitelé Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy v čele s jeho ředitelem plukovníkem Mgr. Janem Ptáčkem MBA.

Ten ve svém projevu přivítal nováčky v policejních řadách a poděkoval jim za rozhodnutí stát se policisty. Stejně tak poděkoval přítomným rodinným příslušníkům za podporu a zázemí, které se od nich policejním nováčkům dostává. Pan ředitel Ptáček v tomto směru zdůraznil, že policejní práce je natolik náročná, že bez kvalitního rodinného zázemí není téměř možné ji vykonávat.

Dále pan ředitel policistům popřál mnoho úspěchů v jejich začínající policejní kariéře a hlavně také to, aby se vždy ze služby ke svým blízkým vraceli živi a zdrávi

Při této slavnostní ceremonii si policejní nováčci převzali pamětní listy, které jim budou tento významný den připomínat.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 2. 2019

Odkazy do noveho okna

1 ředitel pražské policie plk. Jan Ptáček

1 ředitel pražské policie plk. Jan Ptáče... 

Detailní náhled

2 Slavnostní služební sllib (1)

2 Slavnostní služební sllib (1) 

Detailní náhled

3 Slavnostní služební sllib (2)

3 Slavnostní služební sllib (2) 

Detailní náhled

4 Slavnostní služební sllib (3)

4 Slavnostní služební sllib (3) 

Detailní náhled

5 Slavnostní služební sllib (4)

5 Slavnostní služební sllib (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem