Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Silvestrovské a novoroční oslavy v Praze

Pražská policie připravuje adekvátní bezpečnostní opatření. 

V souvislosti se silvestrovskými a novoročními oslavami v centru města přijala pražská policie ve spolupráci s dalšími partnery např. městskou policií a dopravním podnikem příslušná bezpečnostní opatření navazující na ta dosavadní zvýšená. Pražané i ostatní návštěvníci metropole tak budou i nadále na frekventovaných místech a v důležitých dopravních uzlech potkávat větší počet policistů i strážníků.

Během silvestrovských a novoročních oslav budou stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální služby dohlížet zejména na bezpečnost osob, dodržování veřejného pořádku a bezpečnost a plynulost silniční dopravy. Policie se bude, stejně jako po celé adventní období, zaměřovat i na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží. V pohotovosti budou i policisté poříčního oddílu nebo pyrotechnici se speciálně vycvičenými psy. Ve vhodných lokalitách budou hlídkovat i policisté na koních.

Prahu v této souvislosti čeká i celá řada dopravních omezení, jejichž přehled je k dispozici na webových stránkách Magistrátu hlavního města Prahy:

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/dopravni_a_bezpecnostni_opatreni_na_2.xhtml

Ta nejzásadnější dopravní opatření se budou již tradičně vztahovat k novoročnímu ohňostroji. Dopravní podnik hlavního města Prahy počítá v této souvislosti s adekvátním posílením spojů MHD. Dopravu v bezprostředním okolí budou policisté i strážníci korigovat tak, aby byla zajištěna bezpečnost diváků i účastníků silničního provozu a zachován prostor pro případný průjezd vozidel IZS.

Policie v této souvislosti apeluje na řidiče i ostatní účastníky silničního provozu, aby respektovali přechodná dopravní značení, pokyny policistů nebo strážníků a v maximální možné míře využívali prostředků MHD.

por. Mgr. Jan Rybanský – 27. prosince 2017

vytisknout  e-mailem