Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Se zákazem, pod vlivem, policistům neujel

Policisté zadrželi řidiče motocyklu, který se jim snažil ujet, ačkoli měl zákaz řízení, byl pod vlivem drog a registrační značka patřila na jiný stroj. 

Ve čtvrtek 11. srpna v časných ranních hodinách chtěla hlídka cizinecké policie zastavit a zkontrolovat řidiče motocyklu, který jel po ulici 5. května směrem do centra. S ním jela na silném stroji i spolujezdkyně. Řidič uposlechl výzev, zastavil u okraje vozovky a nechal ji sesednout. Následné kontrole se však evidentně podrobit nechtěl, proto přidal plyn a snažil se policistům ujet. Ti byli nuceni řidiče pronásledovat na Nuselský most, Legerovu ulici, kde projel několik křižovatek na červenou a pokračoval dál směrem ke Štvanici. Po cestě ignoroval policejní zátarasy, jeho snaha však byla marná. Poté, co odbočil z hlavní silnice na prašnou, vedoucí k elektrárně, nezvládl řízení a s motocyklem havaroval. Pokus o útěk byl marný, za pomoci donucovacích prostředků byl zadržen.

Záhy vyšlo najevo, proč policistům ujížděl. Měl totiž zákaz řízení a test na drogy odhalil pervitin. Nedokázal také vysvětlit původ motocyklu, který měl odstraněné výrobní číslo. Registrační značka navíc patřila na jiný motocykl.

Dvaačtyřicetiletý řidič se bude zodpovídat z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky, z nichž byl obviněn.

Policisté budou také zjišťovat, jak muž k motocyklu přišel.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. srpen 2022

vytisknout  e-mailem