Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Příležitost dělá zlodějku

Zapomenutý telefon může dostat nálezce až na rok do vězení. 

Případ zapomenutého telefonu prošetřovali od začátku listopadu policisté z místního oddělení Masarykovo nádraží.

Konkrétně třetího listopadu přišla žadatelka o práci do jednoho business centra v ulici Na Florenci. Tam se ve vestibulu budovy usadila na sedačku a čekala, až na ní přijde řada.

V celé situaci zřejmě sehrála svou roli žadatelčina nervozita, neboť posléze odešla na zmiňovaný pohovor, kdy ale svůj mobilní telefon zapomněla na zmiňované sedačce.

Jak policisté následně ze záběrů bezpečnostních kamer zjistili, mobil si zanedlouho přisvojila žena, která vešla do budovy.

Ta si ho všimla ve chvíli, kdy si ze stolku brala jakési tiskoviny. Na záběrech je vidět, že sice na chvilku měla tendenci telefon odevzdat na recepci budovy, ale tento záměr si ve vteřině rozmyslela.

Mobil bleskurychle uschovala do zmiňovaných tiskovin a  pokračovala dále do budovy, jako by nic.

S ohledem na cenu telefonu, která dosahovala téměř třináct tisíc korun, začali policisté událost okamžitě prošetřovat pro podezření z trestného činu.

A pachatelku tohoto deliktu se jim podařilo takzvaně ustanovit za poměrně krátkou dobu. Nutno podotknout, že k tomu nemalou měrou přispěly velice kvalitní záběry bezpečnostních kamer.

Na základě popsaného zahájil posléze vyšetřovatel úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu zatajení věci proti třiatřicetileté ženě, u které byl předmětný mobil posléze i nalezen.

V určitém slova smyslu smutnou tečkou příběhu je, že si mobilní telefon popsaným způsobem přisvojila žena, která je povoláním lektorkou etiky a mezilidského chování.

V tomto období plném předvánočního shonu je ale na místě apelovat na každého jednoho z nás, abychom byli pozornější vůči svým osobním věcem.

Jednak tím předejdeme tomu, že právě mobilní telefon, nebo jinou cennost někde zapomeneme, ale také můžeme touto obezřetností předejít tomu, že se staneme obětí například kapsáře, nebo jiného nenechavce.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 12. 2015

vytisknout  e-mailem