Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadl ženu - doplnění

Útočník přepadl ženu a chtěl jí vzít kabelku, kterou měla přes rameno. Teď ho pro loupež hledají policisté. Neznáte ho? 

Pražští kriminalisté pracují na objasnění případu loupeže, který se stal v pátek ráno 18. března v Praze 5. Neznámý muž si tam vyhlédl ženu jdoucí po chodníku Vítězné ulice a chtěl jí strhnout kabelku, kterou měla přes rameno. To se mu však nepodařilo, jelikož žena si tašku bránila, a nechtěla ji pustit z ruky. Mezi oběma tak vznikla tahanice, vlivem níž napadená spadla na zem, kde se udeřila do boku a do hlavy. Ani tam však boj o kabelku nepřestal. Agresor se ji chtěl škubáním a trháním zmocnit. To se mu ani na podruhé nepovedlo, a tak s nepořízenou utekl směrem k tramvajové zastávce Újezd a nastoupil do tramvaje č. 20. Uvnitř se převlékl do světlé bundy, aby zmátl případné pronásledovatele. Na zastávce Anděl pak vystoupil a odešel směrem k ulici Na Knížecí.

Zajištěné záznamy nejsou kvalitní i přesto věříme, že by podezřelý mohl být poznán. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158. Děkujeme.

Případ je prověřován pro trestný čin loupež, ze kterého je násilník podezřelý. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský – 26. duben 2022

Doplnění: Kriminalisté prověřováním tohoto závažného trestného činu zajistili další videozáznam s podezřelým mužem. Je na něm vidět chvíle, kdy komunikuje se dvěma ženami nedlouho po přepadení a chce po nich zapalovač. Obě sedí na lavičce tramvajové zastávky Anděl. Kolegové by přivítali jejich svědectví, s tím, že by mohlo být klíčové při ztotožnění neznámého muže. Pokud ženy poznáváte, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme.

por. Mgr. Jan Rybanský - 12. květen 2022

Odkazy do noveho okna

foto (1)

foto (1) 

Detailní náhled

foto (2)

foto (2) 

Detailní náhled

foto (3)

foto (3) 

Detailní náhled

foto (4)

foto (4) 

Detailní náhled

foto (5)

foto (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem