Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE - Přepadení zlatnictví

Pražská policie pátrá po dosud neznámém lupiči. 

Včera krátce po 19. hodině přijali policisté tísňové linky 158 oznámení o loupežném přepadení zlatnictví v Široké ulici. Dosud neznámý pachatel pod pohrůžkou krátké střelné zbraně odcizil z prodejny šperky hodnotě několika milionů korun.

Případ si tak okamžitě převzali kriminalisté, kteří začali shromažďovat veškeré dostupné informace a provádět ohledání místa přepadení a výslechy svědků. Po pachateli loupeže začali na základě popisu pátrat okamžitě policisté z celé Prahy.

AKTUALIZACE:

Během pátečního odpoledne vyšetřovatelé krajského ředitelství policie popis lupiče upřesnili a zveřejnili další informace včetně fotografií a kamerového záznamu.

Popis pachatele:

  • muž ve věku cca 45 let, hovořící špatnou angličtinou s blíže nespecifikovaným přízvukem
  • cca 175 cm vysoké, robustnější postavy
  • tmavý svetr, kostkovaná košile šedé barvy, modré džíny, světlé sportovní boty, tmavá kšiltovka, velká papírová taška tmavé barvy se zlatým nápisem

Prověřením kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že si lupič přepadení pečlivě plánoval a samotné klenotnictví krátce před loupeží navštívil. Nejméně od začátku týdne pravděpodobně pobýval v některém z ubytovacích zařízení v Praze nebo blízkém okolí. Vyšetřovatelé se v tuto chvíli obracejí na personál hotelů, penzionů a majitele privátů se žádostí o pomoc. Pokud na zveřejněných záběrech a fotografiích poznají některého ze svých hostů, ať tuto informaci neprodleně předají na tísňovou linku 158.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 31. března 2017

vytisknout  e-mailem