Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražští policisté varují!

V pořadí již druhý případ pokusu o vlákání dítěte do automobilu řeší pražská policie. 

První oznámení přijali policisté v pondělí, kdy krátce před 18.hodinou měl 8letého chlapce v blízkosti dětského hřiště v Dejvicích oslovit řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia. Muž měl se svým vozem zastavit u dítěte a nabízet návštěvu u něj doma s tím, že chlapci ukáže počítačové hry.
Jen o den později tj. v úterý kontaktovalo policii vedení základní školy v Praze 4 Pankrác s tím, že žák pátého ročníku nahlásil obdobný incident, ke kterému mělo dojít na konečné stanici autobusu MHD linka 148. Řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia měl chlapce oslovit s nabídkou cukrovinek a pokoušel se jej nalákat do vozidla.
Kriminalisté mají v současné době k dispozici popis neznámého muže, který měl údajně krátké černé vlasy, na nose pihu a na sobě tmavě zelenou mikinu a černé šusťákové kalhoty.
Obě zmiňované události pražská policie velmi intenzivně prověřuje a zároveň se obrací touto cestou na veřejnost se žádostí o spolupráci. Jakékoli informace o podobném incidentu či informace vedoucí ke zjištění totožnosti neznámého přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
Policie zároveň apeluje na rodiče i výchovné pracovníky školských zařízení, aby dětem opětovně připomněli správné zásady bezpečného chování při kontaktu s cizím člověkem. Stručný přehled nejdůležitějších zásad správného chování je k dispozici na http://www.policie.cz/clanek/zasady-bezpecneho-chovani-deti-pri-kontaktu-s-cizi-osobou.aspx
 
Pracovníci Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl.m.Prahy o této problematice s dětmi besedují v rámci svého preventivního působení na základních školách. V letošním roce realizují i speciální projekt: http://www.policie.cz/clanek/prazsti-policiste-varuji.aspx
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 14.3.2012

vytisknout  e-mailem