Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte nenechavce?

Bez skrupulí odcizil foťák za desítky tisíc. Poznáváte ho? 

Od třiadvacátého ledna prošetřují policisté z místního oddělení Košíře případ krádeže fotoaparátu, který hledaný odcizil prodavačkám téměř pod nosem.

Poklidnou prodejnu v ulici Na Zlatě v Praze 5 „navštívil“ toho dne nedlouho po poledni neznámý muž. Ten se nejprve cca deset minut promenoval po prodejně a prohlížel si nabízený sortiment.

V závěru své „návštěvy“ se ale pokoutně přitočil ke stolu, na kterém byl vlně položen předmětný foťák v hodnotě téměř šedesát tisíc korun, a ve vteřině ho ukryl pod svou bundu.

Kdo by ale čekal, že nenechavec z prodejny okamžitě zmizí, ten by se spletl. Hledaný muž naopak v prodejně ještě určitou chvíli setrval, kdy ještě družně hovořil s personálem. Teprve až po několika minutách odešel neznámo kam.

Jelikož se v rámci prošetřování tohoto muže nepodařilo zatím ztotožnit, vypátrat a zadržet, prosí nyní policisté z Košíř o pomoc širokou veřejnost.

Pokud muže na záběrech poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Případ policisté prošetřují pro podezření z trestného činu krádež, za který dotyčnému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 31. 1. 2019

vytisknout  e-mailem