Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Povedená trojice

Policisté zadrželi řidiče, který řídil vozidlo se zákazem řízení. Na služebnu s ním však putovali i jeho dva spolucestující. 

Chvilku před včerejší půlnocí si policisté hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu všimli rychle jedoucího vozidla po Jižní spojce. Rozhodli se ho proto zastavit a řidiče zkontrolovat. Ten byl však opačného názoru, vozidlo sice zastavil a vyčkal, až k němu policisté dojdou. Pak ale znenadání sešlápl plynový pedál, rozjel se a policistům chtěl zmizet v ulicích metropole. To se však nepodařilo. Hlídka za vozem okamžitě vyrazila a po chvilce ho dojela. Nicméně řidič už nezastavil a ujížděl ulicemi V Podzámčí, Budějovická, do  Michelské ulice směrem k Jižní spojce. Stíhací jízda, která dosahovala místy až rychlosti 180km/h. pokračovala i po Jižní spojce. Tam hlídkařům přijeli na pomoc kolegové „psovodi“ a přidali se k pronásledování.

Řidič si zřejmě uvědomil bezvýchodnost svého jednání a několik set metrů za čerpací stanicí směrem na Prahu 5 byl nucen svůj vůz zastavit.

Následně byl za pomoci donucovacích prostředků, konkrétně hrozby namířenou střelnou zbraní a hmatů a chvatů z vozidla vytažen. Policisté také záhy zjistili, proč muž ujížděl. Měl totiž soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do konce tohoto roku. Z tohoto důvodu byl na místě zadržen.

S podezřelým ve vozidle cestovali ještě muž se ženou. U té policisté nalezli neznámou krystalickou látku. Pozdější expertíza ukázala, že se jedná o pervitin.

Třetí z posádky odmítal s policisty spolupracovat a nedbal jejich výzev. Proto byl za pomoci hmatů a chvatů zajištěn pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Stejně jako žena byl na místě zajištěn.

Podařenou trojici tak policisté postupně předvedli na policejní služebnu k provedení dalších úkonů.  

por. Mgr. Jan Rybanský - 26. března 2018

vytisknout  e-mailem