Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté dětem

V průběhu letošního roku uspořádali policisté ze Zličína několik preventivních akcí pro děti mateřských a základních škol. 

 

V průběhu letošního roku uspořádali policisté z místního oddělení Zličín ve spolupráci s kolegy z dopravního inspektorátu druhého policejního obvodu devět preventivních akcí především pro děti mateřských a základních škol. Děti se tak mohly seznámit nejen se základními činnostmi policie v podobě například přijmutí trestního oznámení a postupu při jeho zpracování, ale i zúčastnit se mnoha modelových situací.  Policisté jim ukázali řešení přestupku přímo na místě udělením blokové pokuty, či zajištění stop na místě činu a následný postup jejich vyhodnocení. Nechyběly ani modelové ukázky zadržení „nebezpečného pachatele“ a jeho umístění do policejní cely. Samozřejmě, že i tu si mohli prohlédnout.  Mladí diváci se dále seznámili s výzbrojí i výstrojí, kterou používají policisté ve službě. Se zaujetím usedli do policejního vozu, či na motocykl.  O služební zbraně, pouta, neprůstřelné vesty, protiúderové prostředky, radar na měření rychlosti, či dalekohled sloužící ke kontrole řidičů byl neméně velký zájem. 

U dětí druhého stupně základní školy se policisté při přednáškách zaměřili na drogovou problematiku a problematiku spojenou s požíváním alkoholových nápojů a jejími následky.

Akcí se zúčastnilo na osm set dětí ve věku čtyři až patnáct let a byly pořádány nejen na místním oddělení Zličín, ale také v parku v Hrozenkovské ulici v Praze 5, či přímo v tamní základní škole. Zúčastnili se i kolegové z oddělení služební hipologie, kynologie a také poříčního oddělení, kteří předvedli výcvik koní, psů a zásah na hladině Vltavy.

Cílem preventivních akcí bylo především seznámit děti s bezpečným chováním v silničním provozu a připravit je na nástrahy běžného života.

por. Mgr. Jan Rybanský - 14. listopadu 2019

 

vytisknout  e-mailem