Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie pronásledovala řidiče

Policistům ujížděl cizinec v kradeném vozidle, který neměl řidičské oprávnění a byl pod vlivem drog. 

V pondělí 4. září chvilku před půlnocí si policisté z hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu všimli bílé dodávky, která jela Vršovickou ulicí v Praze 10 a jejíž registrační značka podle databáze patřila na jiný vůz. Z tohoto důvodu se rozhodli vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat. Ten však na světelné a zvukové znamení k zastavení nereagoval a snažil se policistům ujet. Hlídka tak dodávku pronásledovala několik kilometrů ulicemi Vršovic až do Heroldových sadů, kde řidič vjel mezi lavičky a narazil do betonového obrubníku, o které se vozidlo zastavilo. Přesto chtěl v jízdě pokračovat, to už policisté nedovolili.

Za pomoci teleskopického obušku rozbili boční okno, otevřeli zamčené dveře a muže z auta vytáhli.

Následnou kontrolou zjistili, že řidičem byl cizí státní příslušník, který nevlastní řidičský průkaz a na našem území se pohybuje neoprávněně. Vozidlo, ve kterém ujížděl, bylo odcizeno začátkem srpna v Praze 9. V nákladovém prostoru navíc hlídka nalezla náčiní určené pro vloupání do objektů. Dechová zkouška neprokázala, že by muž před jízdou pil, nicméně test na drogy byl pozitivní na kokain, amfetamin, metamfetamin a opiáty.

Z těchto důvodů byl osmačtyřicetiletý cizinec zadržen a skončil na policejní služebně.

Nyní se policisté společně s kriminalisty budou zabývat okolnostmi celého případu, mimo jiné je bude zajímat i to, jak přišel ke kradenému vozidlu.

por. Mgr. Jan Rybanský - 7. září 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem