Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pod vlivem drog a se zákazem řízení

Pokusil se před „péjáky“ ujet a následně utéct. Nepodařilo se mu to. 

V sobotu krátce před polednem si policisté z pohotovostní motorizované jednotky spolu s velitelem policie PMJ povšimli, v Novoveské ulici v Praze 5, vozidla Audi, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na služebním vozidle rozsvítily majáky, muž za volantem sešlápl plyn a začal ujíždět. Po několika metrech zastavil, z vozidla utekl a schoval se do křoví. Policisté řidiče ihned vypátrali a za použití donucovacích prostředků ho zpacifikovali. Lustrací na místě zjistili, že se jedná o známého pětatřicetiletého recidivistu, který má zákaz řízení a to z důvodu opakované jízdy pod vlivem drog. Proto řidiče vyzvali k podrobení se testu na omamné a psychotropní látky, kdy byl test pozitivní. Řidič se policistům přiznal, že měl před jízdou  „jointa“ marihuany a pervitin. Muž ve vozidle necestoval sám, společnost mu dělal jeho stejně starý kamarád, u kterého policisté nalezli marihuanu, nůž a elektroniku, která z největší pravděpodobností pocházela z majetkové trestné činnosti. Prohlídkou vozidla policisté nalezli ve dveřích řidiče mačetu a dále věci, které nepatřily ani jednomu z mužů. Původ těchto věcí budou nadále zjišťovat kriminalisté.

Řidič byl omezen na osobní svobodě a převezen na vyšetření do nemocnice. Při útěku do křoví se totiž zaháknul náušnicí (tzv tunel) o větev a způsobil si tak zranění. Pětatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Dále je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

Spolujezdec, který měl u sebe omamné a psychotropní látky a dále elektroniku, která mu zřejmě nepatřila, byl také omezen na osobní svobodě.

Celým případem se nadále zabývají policisté.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

1.2.2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem