Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradl stařenku

Za oběť si vybral sedmaosmdesátiletou ženu, kterou bez skrupulí okradl. Pomůžete s pátráním? 

Bylo téměř pravé poledne třináctého září, kdy kolem jednoho z domů v Praze 6 Břevnově začal šmejdit neznámý mladík či muž. Ten nejprve několik málo minut přecházel po protějším chodníku, než přešel na druhou stranu.

Tam také nejprve jakoby bezcílně okouněl, načež se osmělil a zazvonil na zvonek u branky. Protože se nejprve nic nedělo, zazvonění opakoval. Na to již reagovala sedmaosmdesátiletá žena, která přišla nečekanému hostu otevřít.

Od neznámého se dozvěděla, že se údajně jedná o souseda z vedlejší nemovitosti, který se dostal do tíživé situace, respektive do problémů s policií. Na to konto požadoval půjčku jeden tisíc korun, která ho prý může zachránit.

Důvěřivá stařenka návštěvníkově legendě uvěřila a dotyčného pozvala dovnitř. Její pohostinnost jí hledaný ale oplatil tím, že jí v nestřeženém okamžiku ukradl hotovost třináct tisíc korun a z domu utekl.

Z domu natolik chvátal, že k úprku nepoužil vstupní branku, nýbrž přeskočil plot a kvapem odešel neznámo kam.

Kriminalisté čtvrtého oddělení prvního policejního obvodu prošetřují popsanou událost pro podezření z trestného činu krádež. Za ten pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Nicméně detektivům se i přes jejich dosavadní snahu zatím nepodařilo hledaného ztotožnit a vypátrat. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud tedy muže na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 9. 2017

vytisknout  e-mailem