Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvinění dealeři

Policisté obvinili čtyři muže z prodeje drog, dva z nich i z jejich výroby. Teď jim hrozí vysoké tresty. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu po několikaměsíčním prošetřování odhalili čtveřici mužů, kteří prodávali a také vyráběli pervitin. Jeden z těchto mužů prodával drogu koncovým uživatelům a to ve více než pětašedesáti prokázaných případech, především na území Prahy 1 a 3. V případě, že již neměl co prodávat, kontaktoval známého, domluvil si s ním schůzku a místo předání dalších drog. Tento muž drogy také prodával a to ve více než osmdesáti případech převážně v Praze 10.  Navíc zval své známé i k sobě domů na tzv. „lajničku“ a když neměl co nabízet, věděl na koho se obrátit. Pervitin kupoval od dvojice mužů, kteří nejenže drogu prodávali, ale zároveň ji i vyráběli. K tomuto účelu si pořídili rekreační chatky na Berounsku a Praze - Východ.

Kriminalisté u těchto mužů provedli několik domovních prohlídek, při kterých nalezli dvě varny, tři sta čtyřicet gramů pervitinu a dva kilogramy tablet, které se pro výrobu drogy používají.

Čtveřice mužů byla ve středu 6. září zadržena na různých místech hlavního města Prahy. V současné době jsou stíháni za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Pokud budou za tento trestný čin odsouzeni, hrozí obviněným /60 a 57/ až pětiletý pobyt za mřížemi. Obviněným /40,37/, kteří pervitin ve značném množství vyrobili, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Poslední dva zmiňovaní jsou stíháni vazebně a jednomu z nich navíc policisté zabavili luxusní motorové vozidlo, neboť ho pořídil z výnosů z trestné činnosti.

Všichni čtyři obvinění, kteří jsou sami uživateli drog, byli již v minulosti za obdobnou nebo jinou trestnou činnost opakovaně stíháni.

por. Mgr. Jan Rybanský - 14. září 2017

vytisknout  e-mailem