Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepovedené vloupání

Policisté několik minut po nepovedeném vloupání do boxu na výdej objednaného zboží zadrželi jednadvacetiletého muže. V této „branži“ nebyl žádným nováčkem, před soudem se za majetkovou trestnou činnost v minulém roce již zodpovídal. 

V neděli 2. ledna v časných ranních hodinách zadrželi policisté z pohotovostní motorizované jednotky mladíka, který se chvíli před zadržením pokusil vypáčit box v ulici Breitcetlova v Praze 9. Ten slouží jako schránka pro vyzvednutí zboží objednaného přes internet. Ještě před příjezdem policistů z místa odešel, během chvíle ho však hlídka našla. V tom jim pomohl i pozorný oznamovatel, který podezřelého i jeho podivné chování u boxu popsal policistům na linku 158.  Ačkoli zapíral a k vloupání se neznal, obsah jeho tašky ho prozradil. Policisté v ní našli páčidlo, a tak se zadržený k činu doznal, uvedl i důvod svého jednání. Největším lákadlem měla být především elektronika. Policisté podezřelého na místě zajistili a předvedli na policejní služebnu k dalším úkonům. V páchání majetkové trestné činnosti není žádným nováčkem, v uplynulém roce stál za tyto prohřešky před soudem hned dvakrát. V prvém případě vyvázl s podmíněným trestem odnětím svobody. V tom druhém byl odsouzen k obecně prospěšným pracím.

Vzhledem k minulosti zadrženého mu za uvedený čin hrozí v případě odsuzujícího rozsudku až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 6. leden 2021

vytisknout  e-mailem