Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nelegální herny

Kriminalisté odhalili 4 nelegální herny a zajistili více než 50 výherních automatů. 

Na počátku stálo oznámení Ministerstva financí a Úřadu městské části Praha 5 na několik podezřelých provozoven. Kriminalisté z druhého policejního obvodu oddělení hospodářské kriminality podnět prověřili a zjistili, že se skutečně jedná o nelegální herny, ve kterých jsou bez povolení provozovány tzv. „kvízomaty“ a také klasické výherní automaty. To vše pod zástěrkou občanského sdružení nebo společnosti s ručením omezeným a v jednom případě i svěřenckého fondu.

Po několikaměsíční pečlivé přípravě kriminalisté ve středu 31. srpna 2016 v dopoledních hodinách zasáhli na několika místech současně a provedli celkem 4 prohlídky nebytových prostor. Na konci celé akce bylo zajištěno 52 výherních automatů a 50 tisíc korun v hotovosti. Na zásahu se vedle samotných policistů podíleli pracovníci Odboru státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi z Ministerstva financí, zástupci specializovaného finančního úřadu a příslušníci Celní správy. Sdílení získaných informací umožňuje všem složkám účinněji zasáhnout proti nelegálnímu provozování hazardních her. Zároveň umožňuje postihnout všechny osoby, které se na nelegálních aktivitách podílí, jako například provozovatele pohostinských zařízení v jejichž provozovnách černé herny nacházejí.

„Celá akce proběhla díky dobré přípravě a spolupráci s kolegy rychle a efektivně. Nesetkali jsme se s žádnými komplikacemi,“ potvrdil vedoucí odboru hospodářské kriminality druhého policejního obvodu major Mgr. Roman Šindelář.

Celý případ je prošetřován jako trestný čin neoprávněného provozování loterie a podobné sázkové hry, za což hrozí peněžitý trest až 10 milionů korun, zákaz činnosti a odnětí svobody až na deset let, pokud pachatel tímto trestným činem získá prospěch velkého rozsahu. Žádná konkrétní osoba zatím nebyla obviněna a kriminalisté na případu dále pracují. Zajištěné automaty skončily v celním skladu a nyní bude probíhat znalecké zkoumání ke zjištění jejich přesného způsobu fungování.

por. Bc. Jan Daněk – 31. 8. 2016

vytisknout  e-mailem