Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v parku

Kriminalisté vyšetřují případ surového napadení v parku na Proseku. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na dopadení pachatelů, kteří chvilku po půlnoci z neděle na pondělí v Parku Přátelství v Praze 9 bezdůvodně fyzicky napadli poškozeného. Skupina čtyř mužů zaútočila na čtyřiadvacetiletého mladíka, který se šel do parku projít. Muži nejprve po poškozeném chtěli cigarety, které jim dal. Pak do něj začali strkat, až na něj jeden z nich zaútočil pěstmi, vlivem čehož napadený upadl na zem. Tam do něj ještě začali kopat a šlapat mu na hlavu až upadl do bezvědomí. Nakonec ho odtáhli k jezírku, které je v parku a hodili ho do něj. Z jezírka se zbitý muž ještě dostal, ale na jeho břehu znovu upadl do bezvědomí a ležel tam asi dvě hodiny. Potom co se probral, tak se mu podařilo odplazit k jednomu z panelových domů, kde bydlí jeho přátelé a ti mu zavolali záchrannou službu.

Zbitý muž skončil v nemocnici s mnohačetnými zraněními, která si vyžádala operaci a několikatýdenní pracovní neschopnost.

Poté co to zdravotní stav muže dovolil, tak s ním kriminalisté sestavili identikit jednoho z útočníků. Jedná se o muže ve věku mezi 25 až 30 lety, který je vysoký asi 190 cm a má štíhlou postavu. Má světlou pleť, tmavohnědé výrazné oči, tmavé obočí, úzký rovný špičatý nos a úzké rty. V době útoku byl oblečený do tenkých tmavých kraťasů, pruhovaného trika a na hlavě měl kšiltovku. Hovořil česky bez přízvuku.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Jestliže muže podle popisu nebo na identikitu poznáváte, kontaktujte linku 158. Identikit je výstižný asi z 65 procent.

Napadení se odehrálo v noci z 16. na 17. července 2017.

por. Bc. Jan Daněk – 3. 9. 2017

Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem