Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mrtvý novorozenec - aktualizace

Policisté vyjížděli k nálezu mrtvého novorozence v kontejneru. 

Krátce před šestou hodinou ráno jsme přijali oznámení o nálezu mrtvého dítěte v jednom z kontejnerů v Praze 10 v ulici Průběžná. Na místo okamžitě vyjeli policisté spolu s kriminalisty, kteří skutečně v popelnici nalezli mrtvého novorozence mužského pohlaví starého jen několik málo hodin, který byl zabalený v igelitové tašce. Detektivové pečlivě ohledali místo nálezu a nyní zjišťují veškeré okolnosti celého případu. Nařídili také soudní pitvu, která napoví, za jakých okolností dítě zemřelo. Podle toho se také bude odvíjet právní kvalifikace případu. V této souvislosti zároveň pátráme po ženě, která dítě porodila a pak s největší pravděpodobností do kontejneru odložila. Prosíme tedy veřejnost, zdali ve svém okolí někdo zaznamenal ženu v pokročilém stádiu těhotenství, která porodila, ale nyní nemá dítě, aby se ozval na linku 158.
 
por. Bc. Jan Daněk – 4. 8. 2014

Aktualizace 5. 8. 2014 v 12hod.:

Nařízená pitva prokázala, že novorozeně zemřelo násilnou smrtí. Konkrétní příčinou byly opakované údery hlavičkou o zem nebo jinou pevnou překážku. Podle konstatování patologů se chlapeček narodil živý, byl zdravý, donošený a žil několik desítek minut. Doba porodu dítěte byla stanovena v rozmezí od 20 hodiny nedělního večera do 5 hodiny pondělního rána. Detektivové případ kvalifikovali jako trestný čin vražda, kdy v případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo trest výjimečný. Na základě těchto otřesných závěrů opětovně prosíme veřejnost, zdali někdo ve svém okolí zaznamenal ženu v pokročilém stádiu těhotenství, která porodila, ale nyní nemá dítě, aby se ozval na linku 158.
 
por. Bc. Jan Daněk - 5. 8. 2014

Aktualizace 5. 8. 2014 v 16 hod.:

Kriminalisté zjistili, že novorozenec byl zabalený do igelitové tašky s označením firmy Dynamite, která není na našem trhu k dostání. Proto by ji někdo mohl poznat a přispět tak k dalšímu posunu v případu. Jestliže máte nějakou informaci v souvislosti ke shora uvedené informaci, prosím, ozvěte se na linku 158.
 
por. Bc. Jan Daněk - 5. 8. 2014
Odkazy do noveho okna

Taška 2

Taška 2 

Detailní náhled

Taška 3

Taška 3 

Detailní náhled

Taška 4

Taška 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem