Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v obchodě

Kriminalisté hledají ženu, která s nožem v ruce přepadla večerku. 

Kriminalisté hledají ženu, která v Šiškově ulici v Praze 8 přepadla obchod s potravinami. Žena vešla do obchodu, na obsluhu vytáhla nůž s třiceticentimetrovou čepelí a chtěla peníze. Ty jí obsluha nevydala a naopak na obranu vytáhla také nůž. Lupičku to ale neodradilo a vlezla za pult, kde sebrala dvě krabičky cigaret. Prodavačka proto vzala první věc, kterou měla při ruce, což byla dětská hračka v podobě policejní plácačky a tou ji definitivně zahnala.

Poškozená ženu ještě chvilku pronásledovala, v čemž jí pomohl i muž, který šel zrovna po ulici. Tomu se sice podezřelou podařilo dohnat, ale nezadržel ji a ta z místa odešla. Při útěku se žena navíc svlékala a odhazovala oblečení, ve kterém loupila. Pod tím měla další oblečení a chtěla tím pravděpodobně ztížit své dopadení.

Přepadení se stalo v pondělí 14. srpna 2017 v 16 hodin a na jeho objasnění pracují kriminalisté třetího policejního obvodu. Při přepadení nebyl nikdo zraněn a škoda byla vyčíslena na necelých dvě stě korun.

Při vyšetřování se podařilo sestavit identikit podezřelé ženy, který je výstižný z 80 procent.

Popis podezřelé: žena ve věku 22 až 27 let, 170 cm vysoká silnější postava hruškovitého tvaru s vadou chůze (šmajdání). Žena měla černé rovné řídké vlasy pod lopatky, rovnou ofinu, tmavé oči, pod kterými měla tmavé kruhy a malý špičatý rovný nos. Hovořila česky bez přízvuku a budila dojem, že je pod vlivem drog.

Jestliže ženu na záběrech, podle popisu nebo na identikitu poznáváte, kontaktuje linku 158. Za trestný čin loupež v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 1. 9. 2017

vytisknout  e-mailem