Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež zlatých šperků

Neznámý muž během necelé minuty odcizil zlaté šperky v hodnotě sto devadesát tisíc korun. 

Od soboty 12. října policisté z místního oddělení Bohnice pátrají po dvou mužích a ženě, kteří jsou podezřelí z krádeže zlatých šperků v prodejně zlatnictví v OC Krakov v Praze 8. Muž, který šperky odcizil, na to však nebyl sám. Tak zvané krytí mu dělal muž a žena, kteří stáli u vstupu do zlatnictví a hlídali okolní prostory.  Hlavní aktér využil momentu, kdy se prodavačka nacházela mimo prodejní pult. Po prodejně se pohyboval velmi klidně. Přistoupil k prodejnímu pultu a odcizil dvě plata se zlatými šperky. Tyto šperky si nasypal do příruční tašky a z místa odešel.

V souvislosti s tímto případem se policistům podařilo zajistit kamerové záznamy související s krádeží šperků. Pokud muže nebo ženu na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, neváhejte kontaktovat linku 158.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaná ve spolupachatelství. Pokud se podaří získat totožnost osob a policisté tím tak případ objasní, v případě odsouzení, jim hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let.  

pprap. Lucie Drábková  15.října 2019

Odkazy do noveho okna

podezřelá žena a muž II.

podezřelá žena a muž II. 

Detailní náhled

podezřelý muž I.

podezřelý muž I. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem