Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež platební karty - aktualizace

Neznámý muž využil nestřeženého momentu a ukradl zákaznici pouzdro s platební kartou. 

Začátkem června v odpoledních hodinách nakupovala starší žena v obchodě v ulici Makovského v Praze 6. Když přistoupila k pokladně, odložila si černé pouzdro s doklady a platebními kartami na mrazák, aby mohla jednu z karet lépe vyndat. Ve chvíli, kdy měla nákup zaplatit, pokračovala rovnou k platebnímu terminálu a na odložené pouzdro zapomněla. Vzápětí k pokladně přišel další zákazník, který si všiml zapomenutého pouzdra a později si ho schoval spolu s nákupem do batohu. Když si starší žena vzpomněla, že odložila pouzdro na mrazák, bylo již pryč.

Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který je vidět na kamerovém záznamu. Pokud ho poznáváte, kontaktujte prosím linku 158.

Muž je silnější vyšší postavy a mohlo by mu být kolem 30 – 40 let. Je holohlavý s kratší bradkou, kdy na týlu hlavy má tmavě hnědé vlasy, ze kterých má vytvořené dredy. V době krádeže měl na sobě černo-šedé tříčtvrteční maskáčové kalhoty, černé triko s krátkým rukávem, černé boty a přes rameno černý batoh.

V současné době policisté tento případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což podezřelému hrozí až dva roky za mřížemi.

pprap. Martina Špryslová, DiS. – 28. června 2022

Aktualizace: Po zveřejnění případu se muž přišel sám přihlásit na policejní oddělení. Všem děkujeme za spolupráci.

pprap. Martina Špryslová, DiS. - 29. června 2022

vytisknout  e-mailem