Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež jízdního kola

Muž se pod falešnou identitou vydával za majitele jízdního kola, poté ho ukradl. 

Na konci května v ranních hodinách přišel neznámý muž na studentské koleje v Praze 3 a zamířil si to přímo na vrátnici. Vrátnému řekl, že má přes svého kamaráda, který je na koleji ubytovaný, uschované jízdní kolo v kolárně a jde si ho vyzvednout. Tomu vrátný zpočátku nevěřil a nechtěl mu jen tak kolo vydat. Protože byl podezřelý muž mazaný, sdělil jméno a číslo pokoje svého údajného kamaráda, aby byl věrohodný. Poté, co si vrátný ověřil informace, došel do kolárny a nechal si od muže ukázat jízdní kolo, které si jde vyzvednout. Když do místnosti vešli, podezřelý se začal rozčilovat, že mu kamarád kolo uzamkl a on nemá klíče, proto bude muset zámek nějak sundat. Vzápětí začal telefonovat a hovor předal vrátnému. Muž v telefonu se představil jménem ubytovaného kamaráda a zaměstnanci koleje potvrdil, že má kolo podezřelému vydat, protože je majitel. Na základě telefonátu zanechal vrátný muže v kolárně s tím, že pokud se mu povede sundat zámek, může s kolem odejít. Muži se to nakonec povedlo a zámek odemkl. Před odchodem z kolejí ještě vypsal plnou moc o převzetí jízdního kola a odešel pryč. V ten samý den se ale za vrátným dostavil skutečný majitel a zajímal se, kde má jízdní kolo, které bylo uzamčené v kolárně. V tu chvíli zavolal vrátný bez váhání na policii. Pravému majiteli tak vznikla celková škoda ve výši několika tisíc korun.

Místní oddělení Žižkov pátrá po podezřelém muži, který je vidět na kamerových záznamech, jak odchází z kolejí i s jízdním kolem. Pokud máte k muži jakékoliv informace, kontaktujte prosím linku 158. 

Podezřelému muži je kolem 30 let a má štíhlou vyšší postavu. V době krádeže byl na krátko ostříhaný a bez vousů. Na sobě měl červenou mikinu s kapucí, na hlavě kšiltovku, na nohách černé tepláky a přes rameno měl pánskou kabelku.

V současné době policisté prověřují případ pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což podezřelému hrozí až dva roky za mřížemi.

pprap. Martina Špryslová, DiS. – 16. června 2022

Odkazy do noveho okna

foto podezřelý

foto podezřelý 

Detailní náhled

foto podezřelý

foto podezřelý 

Detailní náhled

foto podezřelý

foto podezřelý 

Detailní náhled

foto podezřelý

foto podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem