Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kontroly v Praze

V průběhu včerejšího dne jsme v odpoledních hodinách až do pozdního večera řešili větší množství porušení aktuálních nařízení souvisejících s otevřením restauračních zařízení, shromažďování osob a nenošení ochranných pomůcek dýchacích cest. Policisté tato porušení řešili, jak na základě vlastního zjištění, tak i na základě oznámení na linku 158. 

V průběhu včerejšího dne jsme na území hl. m. Prahy provedli více než osm tisíc kontrol, z toho se jednalo o přibližně  tisíc šest set kontrol ve městě a více než šest tisíc kontrol na tzv. kontrolních stanovištích při kontrole pohybu osob mezi okresy.

Policisté v průběhu odpoledne řešili porušení nařízení napříč celou Prahou. Největší problémy jsme zaznamenali v  Riegrových sadech, na Náplavce, v areálu Žižkovských zahrádek. V areálu Žižkovských zahrádek se v době kontroly nacházelo přibližně dvě stě osob, které po upozornění na porušení nařízení místo opustili. Provozovatel místního občerstvení, kolem kterého se lidé shlukovali, bude dále řešen policisty pro podezření ze spáchání přestupku. V průběhu dne policisté opakovaně ve spolupráci se srážníky MP hl. m. Prahy provedli na pražské Náplavce kontrolu a upozorňovali občany na nutnost dodržování vládních nařízení. I přestože po 21. hodině platí zákaz volného pohybu osob, se na Náplavce nacházelo opět několik desítek osob.

Policisté se vždy snažili občanům vysvětlit, jaká jsou aktuálně platná nařízení a co mají lidé dodržovat. Ve většině případů policisté věc na místě vyřešili domluvou. V případě porušení nařízení souvisejícím s otevřením provozoven policisté ve více než dvou desítkách případů věc oznámili k příslušnému správnímu orgánu.

V těchto kontrolách budeme i nadále pokračovat a opět se zaměříme na místa s větší koncentrací osob a míst, kde jsme v průběhu včerejšího dne zaznamenali problémy.


mjr. Eva Kropáčová
31.3.2021

vytisknout  e-mailem