Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kdo jsou násilníci?

Bezdůvodně napadli opodál stojící mladíky. Kdo jsou útočníci a proč k incidentu došlo, nyní prošetřují policisté třetího policejního obvodu. 

K události došlo v půl třetí ráno sedmého července v Jablonecké ulici v Praze 9. Hledaná dvojice nejprve přišla do tamní herny, poseděla u baru, popovídala s obsluhou a zahrála si na automatech. Pak oba hledaní vyšli ven před bar si zapálit.

Před barem v tu chvíli již stáli další dva mladíci, kteří si povídali a také pokuřovali. Zde je nutno zmínit, že mezi dvojicemi nedošlo do jisté doby k žádnému, byť verbálnímu nebo neverbálnímu kontaktu. Nicméně i tak se z ničeho nic rozešel mladík v růžovém tričku k mladíkovi v teplákové soupravě.

K tomu přistoupil a přátelsky mu podával ruku na pozdrav. Avšak během vteřiny se situace obrátila o 180°. Původně zdvořilý mladík z ničeho nic chytl druhého do kravaty a začala potyčka. Do té se následně zapletli i další dva původně nezúčastněně postávající.

Souputník útočníka napadl druhého z druhé dvojice úderem pěstí do obličeje, k čemuž ještě posléze přidal kopanec do stejné oblasti. Během toho stále pokračovala bitka mezi prvními dvěma mladíky, které se následně souputník útočníka snažil roztrhnout od sebe. Nezúčastněný pozorovatel by si mohl myslet, že tak chce potyčku ukončit, avšak opak byl pravdou.

Jakmile totiž dostal oba „rváče“ od sebe, sám na poškozeného zaútočil a ranou pěstí do obličeje ho srazil opět k zemi. Toho „hrdinně“ využil agresor v růžovém tričku a poškozeného ještě několikrát praštil pěstí do obličeje a opakovaně ho kopl do hlavy, zad a oblasti žeber. Poté oba útočníci vzali nohy na ramena a z místa incidentu utekli neznámo kam.

Případ prošetřují policisté třetího policejního obvodu pro podezření z trestných činů u blížení na zdraví a výtržnictví, za což hledaným v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Avšak vypátrat pachatele se do této doby policistům zatím nepodařilo. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli útočníky poznáváte, znáte jejich totožnost, místo pobytu či pohybu, předejte prosím tyto informace policistům třetího policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 15. 8. 2017

vytisknout  e-mailem