Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Již čtrnáctkrát trestaný opět zadržen

Z výlohy odcizil Míšeňský porcelán v hodnotě bezmála sedmi set tisíc korun. 

Kriminalisté z Prahy I. díky velmi dobré práci objasnili, během pouhých pěti dnů, případ krádeže zboží z prodejny starožitnictví na Praze 1. Třiačtyřicetiletý již několikrát trestaný muž za použití řezného nástroje v časných ranních hodinách prořízl sklo vitríny. Vytvořeným otvorem ve skle vyndal a následně odcizil sošky kozlíka, straky, muže a ženy z Míšeňské keramiky a porcelánové figurální hodiny taktéž z Míšeňské keramiky. Sošky o velikosti přibližně 50 cm postupně odnesl v předem připravených nákupních taškách a krabicích. Při krádeži poškodil dalších několik vystavených věcí umístěných ve vitríně. Svým jednáním muž způsobil majiteli na odcizených a poškozených věcech celkovou škodu vyšší než tři čtvrtě milionu korun.

Kriminalisté díky velmi dobré operativně pátrací činnosti vypátrali pachatele a zjistili, že věci odvezl do Mostu, kde je postupně prodal několika lidem. Kriminalistům se podařilo všechny odcizené sošky zajistit a dnes v dopoledních hodinách opět vrátit jejich majiteli.

Třiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a poškození cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let.

pprap. Violeta Siřišťová - 16.8.2019

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem